Ön Lisans Programında Öğrenim Gören Öğrencilerin Çift Anadal Programı Başvuruları

Üniversiteye kayıt oldukları programı yüksek başarı seviyesinde sürdüren ön lisans programı öğrencileri, istedikleri takdirde ikinci bir dalda diploma almak üzere bahar yarıyılında diğer ön lisans programlarına Çift Anadal başvurusunda bulunabilirler.

Ön lisans programları arasında kabul edilecek olan Çift Anadal Programı başvuruları 9 Şubat 2023 saat 10:00'da başlayacak olup, 10 Şubat 2023 saat 17:00’ye kadar online olarak alınacaktır. Kazanan adaylar 16 Şubat 2023 tarihinde öğrenci işleri web sayfasından ilan edilecektir.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Önlisans programı Çift Anadal kontenjanları için tıklayınız.

Çift Anadal Programlarına Başvuru, Kabul ve Kayıt Koşulları

• Öğrenci Çift Anadal programına, önlisans diploma programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.
  • Öğrencinin Çift Anadal programına başvuru yapabilmesi için anadal programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, başvurusu sırasındaki genel not ortalamasının en az 3.00 olması ve anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarı ile en üst %20 içerisinde bulunması gerekmektedir.
  • Anadal diploma programında genel not ortalaması 3.00 olan ancak ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’nin içinde yer almayan öğrenciler, Çift Anadal yapılacak programın ilgili yıldaki geçerli olan puan türünde taban puanına eşit veya daha yüksek puana sahip olmaları halinde Çift Anadal programına başvurabilirler.
  • Çift Anadal programına kabul edilen öğrencilerden, anadal programından mezun oluncaya kadar ayrıca bir ücret alınmaz. Yaz Okulunda derslerin açılması halinde AKTS kredisi başına yaz okulu ücreti ödenir.
  • Öğrenci sadece bir diploma programı için Çift Anadal başvurusunda bulunabilir. Aynı anda birden fazla Çift Anadal programına kayıt yapılamaz.

Detaylı bilgi için Çift Anadal Programı Yönergesini inceleyiniz.