Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Kesin Kayıt Hakkı Kazananlar

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 09.06.2022 tarih ve E-75850160-104.01.07.01-42507 sayılı yazısı ile 2022-2023 eğitim- öğretim yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından yürütülecek olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 150 kişilik kontenjan ayrılmıştır.

Kesin Kayıt İşlemleri

Programa kabul edilen adayların listesini görmek için TIKLAYINIZ. Kesin kayıt işlemleri çevrimiçi olarak alınacaktır.

Aşağıda yer alan belgelerin egitimfakultesi@fsm.edu.tr e-mail adresine eksiksiz olarak gönderilmesi gerekmektedir. Kesin kayıt evraklarında yanlışlık veya eksiklik olduğu anlaşılan öğrencilerin sertifika programına kayıtları ve ücret iadesi işlemi yapılmayacaktır.

Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeler

1. Onaylı transkript
  2. Diploma ya da geçici mezuniyet belgesi
  3. Nüfus Cüzdanı Belgesi (E-devlet üzerinden indirilip yüklenmelidir.)
  4. Banka Dekontu

AKADEMİK TAKVİM İÇİN TIKLAYINIZ

FORMASYON EĞİTİMİ MÜFREDATI İÇİN TIKLAYINIZ

Programın Ücreti

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 5010 Türk Lirasıdır.

Peşin Ödeme

Albaraka Türk Katılım Bankası* (Şube Gişeleri) üzerinden ya da **Ziraat Bankası Şube gişeleri ATM ya da Mobil Bankacılık üzerinden öğrenci numaralarını kullanarak işlemlerini yapabilirler.

*Albaraka Türk Katılım Bankası şubesinde üniversitemizin Kurumsal Tahsilat hesabına (KUTA) para yatırmak istediğinizi söyleyerek öğrenci numaranız ile ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

**Ziraat bankası Mobil ve ATM kullanarak; Ödemeler> Eğitim, Sınav ve Üniversite Ödemeleri > Üniversite Harç ve Sınav Ödemeleri > Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi> Öğrenci Numarası girişinden sonra ödemenizi yapabilirsiniz.

Kredi Kartı ile Peşin Ödeme:

Banka-Hesap Kartı ya da Kredi kartıyla tek çekim veya anlaşmalı kredi kartlarımız ile 4 taksite kadar ödemelerinizi https://eodeme.fsm.edu.tr adresi üzerinde yer alan bilgilere öğrenci numarası ve T.C. Kimlik numarası ile birlikte erişim sağlayarak internet üzerinden yapabilirsiniz.

• Ödemeniz başarılı bir şekilde gerçekleşmiş ise; online ödeme ekranımız “eodeme.fsm.edu.tr’ ye girdiğinizde borcunuzun “0” (sıfır) olarak görünmesi gerekmektedir.
  • Eğitim ödemelerinizi yukarıda belirtilen ödeme kanallarını kullanarak Türkiye’nin her yerinden yapabilirsiniz.
  • Banka hesaplarımız HAVALE ve EFT işlemlerine kapalı olduğundan bu yöntemlerle ödeme yapılamamaktadır. (Hesap numarası ve iban bilgisi talep etmeyiniz.)
  • Miles & Smiles ve American Express (Amex) tabanlı kredi kartlarıyla işlem yapılmamaktadır.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı iki yarıyıldan oluşmaktadır. Programın uygulanmasında “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümleri geçerlidir. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programındaki dersler her iki dönemde de yüz yüze yapılacaktır ve derslere % 70 devam zorunluluğu vardır.

Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında öğrenci haftada 1 (bir) gün staj uygulamasına gidecektir.

“Sertifika Programları” bir diploma programı değildir, bu programların sonunda programa ilişkin sertifika verilir. Sertifika Programları kapsamında alınan derslerin lisans programlarına ders transferi yapılmaz.

Dersler Üsküdar Atik Valide Yerleşkesi Eğitim Fakültesi binasında hafta içi saat 17.00’den sonra yapılacaktır.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında kayıt yaptıran öğrencilerden, Yükseköğretim Kurulu’nun 17.10.2014 tarih ve 72639413-301.99-4417 sayılı yazıları “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, her dönemin ilk haftası içinde, o dönemde pedagojik formasyon eğitimi programı kapsamında bazı derslerden muaf olmak için başvurabilirler. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.