FSMVÜ | Yetenek Sınavı ile Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Ek Kontenjan Duyurusu
Yetenek Sınavı ile Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Ek Kontenjan Duyurusu

T.C.
FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜNE
EK KONTENJAN KAPSAMINDA
YETENEK SINAVI İLE BURSLU ÖĞRENCİ ALACAKTIR.

Fakültemizin Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne yetenek sınavı ile ek kontenjandan %50 burslu 2 öğrenci %25 burslu 5 öğrenci alınacaktır. Başvuru için gerekli bilgiler aşağıda sunulmuştur.

SINAV TAKVİMİ :

Yetenek Sınavına Kayıt İçin Son Tarih

14 Eylül 2017 Perşembe

Yetenek Sınavı (Çizim)

15 Eylül 2017 Cuma Saat: 10.00-13.00

Yetenek Sınavı (Mülakat)

15 Eylül 2017 Cuma Saat: 14.00

Yetenek Sınav Sonuçlarının İlanı

18 Eylül 2017 Pazartesi Saat: 18.30

Kazananların Kesin Kaydı

19 Eylül 2017 Salı

NOT :  Öğrenci adayları, Üniversitemizin aşağıda verilen link adresi üzerinden ilgili formları doldurmak suretiyle  kayıt yaptırabilecekler gibi Kandilli Yerleşkemizdeki Kayıt Büromuza bizzat gelerek de kayıt olabileceklerdir.

Kayıt formu için tıklayınız

ÖN KAYIT KOŞULLARI:
 ▪ Lise veya dengi bir okuldan mezun ya da mezuniyet aşamasında olmak;
 ▪ 2017 YGS sonucuna göre herhangi bir puan türünden 150 ve üzeri puan almış olmak.

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:
 ▪ 2017 YGS Sonuç Belgesi fotokopisi,
 ▪ Lise diploması veya mezuniyet belgesi fotokopisi,
 ▪ 4,5 × 6 cm boyutunda fotoğraf (1 adet)
 ▪ Ön kayıt ve Sınav giderleri için  Halk Bankası  (IBAN NO : TR43 0001 2009 8900 0016 0000 77)  eğitim hesabına 70 TL yatırıldığına dair banka dekontu.

NOT:
  1.  İnternet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin, sınav sabahı 08.30 – 10.00 arasında gerekli belgelerin asıllarını ve ödeme makbuzunu Kandilli Yerleşkesindeki Kayıt Bürosu’na ibraz ederek “Sınav Giriş Belgesi” almaları gerekmektedir.
  2.  Sınavlar jüri tarafından değerlendirilecek ve bu değerlendirmeden sonra kazananlar ve burs durumları web sayfasından ilan edilecektir.
  3.  Kesin kayıt için gerekli belgeler Üniversitemizin internet sitesinden ayrıca duyurulacaktır.
  4.  Asıl listeden kazanan adayların kayıt işlemlerinin sona ermesinden sonra yedek listeden kontenjan dolana dek kayıtlara devam edilecektir.

YETENEK SINAVININ AŞAMALARI:

Yetenek Sınavı, Eğitim-Öğretim programları doğrultusunda iki aşamalı bir seçme sınavı olup, Aday öğrenci her iki aşamaya da girmek zorundadır.

1. Aşama :  “Uygulama” nitelikli olup, tek sorudan oluşur ve öğrenciye 3 saat süre verilir.
  Sınav Tarihi:  15 Eylül 2017  Cuma Saat: 10.00 - 13.00
  Sınav Türü:  Çizim (Model / Bellek / Kurgu / Şekillendirme)
  Değerlendirme: Sınav kâğıdının değerlendirmeye girebilmesi için 100 puan üzerinden en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Ve bu puan, başarı puanını  % 70 etkiler.

2. Aşama :  “Sözlü/Mülâkat” niteliğinde olup, seçmeyi düşündüğü alan ve atölye açısından adayın yeteneklerinin yoklandığı oturumdur.
   Sınav Tarihi: :  15 Eylül 2017  Cuma Saat: 14.00
   Sınav Türü:  Sözlü görüşme.
   Değerlendirme: Mülakat başarı puanını %30 etkiler.

SINAVDA GEREKLİ MALZEMELER:

50 x 70 cm Duralit
2B, 3B, 4B Kurşun Kalem
Silgi
Kalemtıraş

UYARILAR:

Sınav başladıktan 30 dakika sonra gelen adaylar artık salona alınmazlar.
Sınavlarda özel olarak hazırlanan sınav kâğıtları kullanılır.
Adayların sınava  cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, zamanı gösterme dışında işlevleri olan, saat ve bilgisayar özelliği bulunan araçlarla girmeleri, sınav süresince birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları, başkalarını rahatsız edecek ve sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.

SINAVIN YAPILACAĞI ADRES:

FSMVÜ Kandilli Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Salonları
Kandilli Mh. Rasathane Cd. Hıdrellez Sk. No: 3 Üsküdar / İstanbul

ÖZEL YETENEK SINAVI DANIŞMA HATTI:

Kandilli Yerleşkesi : 0216 460 01 90 (5045-5047)