FSMVÜ | Üniversitemize öğretim üyeleri alınacaktır
Üniversitemize öğretim üyeleri alınacaktır

T.C.

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemize bağlı aşağıda belirtilen birimlerde istihdam edilmek üzere daimi statüde profesör ve yardımcı doçent kadrolarına öğretim üyesi alınacaktır.

Son başvuru tarihi: 07 Temmuz 2011

Bölümü

Profesör

Yardımcı doçent

Türk Dili ve Edebiyatı

Geleneksel Türk Sanatları

İnşaat Mühendisliği

ÖZEL ŞARTLAR

1. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde profesörlük kadrosuna başvuracakların, Eski Anadolu Türkçesi, Osmanlı Türkçesi, Türkiye Türkçesi alanlarında yayınlar yapmış olması, yardımcı doçentlik kadrosuna başvuracakların ise Eski Türk Edebiyatı Belagat konularında araştırmalar yapmış olmaları gerekmektedir.
  2. Geleneksel Türk Sanatları bölümünde yardımcı doçentlik kadrosuna başvuracakların, çini alanında sergiler açıp bilimsel yayın yapmış olması gerekmektedir.
  3. Mimarlık Bölümünde yardımcı doçentlik kadrosuna başvuracakların, Yapı İçi Çevresel Sistemler ve Mimari Tasarım alanlarında çalışmalar yapmış olmaları gerekmektedir.
  4. İnşaat Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçentlik kadrosuna başvuracakların, yapı malzemeleri konusunda doktora ve araştırmalaryapmış olmaları gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR

• Başvuran adaylarda devlet hizmetine girmede aranan genel şartlar aranır.
  • Adaylardan profesörlük kadrosuna başvuracakların 2547 sayılı kanunun 26. maddesinde, doçentlik kadrosuna başvuracakların aynı kanunun 25. maddesinde, yardımcı doçentlik kadrosuna başvuracakların ise 23. maddesinde belirtilen şartlara uymaları istenir.
  • Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.
  • Başvuru evrakları iade edilmeyecektir.
  • Adaylar başvuru dosyalarını Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin Personel Dairesi Başkanlığı’na elden teslim edeceklerdir.

Başvuru için gerekli belgeler:

PROFESÖRLER İÇİN

• Dilekçe
  • Özgeçmiş
  • Yayın listesi
  • Noter veya resmi kurumlar tarafından onaylanmış nüfus cüzdanı örneği ile doktora, doçentlik ve doçentlik yabancı dil başarı belgesi
  • 2 adet yeni çekilmiş fotoğraf
  • Adayın bilimsel çalışmalarının yer aldığı 6 takım dosya. (Aday doçentlik unvanını aldıktan sonra yaptığı özgün çalışmasını dilekçesinde belirtmelidir.)

YARDIMCI DOÇENTLER İÇİN

• Dilekçe (Aday, hangi yabancı dilden sınava gireceğini belirtmelidir.)
  • Özgeçmiş
  • Yayın listesi
  • Noter veya resmi kurumlar tarafından onaylanmış nüfus cüzdanı örneği ile doktora belgesi
  • 2 adet yeni çekilmiş fotoğraf
  • Adayın bilimsel çalışmalarının yer aldığı 4 takım dosya.

Başvuru yeri ve iletişim:

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörlüğü

Personel Dairesi Başkanlığı