FSMVÜ | Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Duyurusu
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Duyurusu

Yükseköğretim Kurulunun 14.08.2016 tarih 75850160-104.01.07.01-56006 sayılı yazıları ile 2017-2018 eğitim- öğretim yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından yürütülecek olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 300 kontenjan ayrılmıştır. Bu kontenjanın tamamı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 4.Sınıf öğrencilerine tahsis edilmiştir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvurular, 19-25 EYLÜL 2017 tarihleri arasında online olarak alınacaktır.

ONLINE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.

Üniversitemizde açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına hangi alanlardan başvuru alınacağı, programın akademik takvimi, başvuru ve kesin kayıt işlemleri, programın ücreti ve ödenme şekli ile başvuruların değerlendirilmesine ilişkin bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı süresince tüm duyurular bu sayfadan yapılacaktır. Başvuru değerlendirme ve kabul sonuçlarını web sayfamızdan takip edilebilir.

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU YAPABİLECEK YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

FAKÜLTE

BÖLÜM

SINIFLAR

Edebiyat Fakültesi

Türk Dili ve Edebiyatı

Psikoloji

Güzel Sanatlar Fakültesi

Geleneksel Türk Sanatları

4 SINIF

Grafik Tasarım

İslami İlimler Fakültesi

İslami İlimler

BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ

FAALİYETLER

TARİHLER

Programa başvurular

19-25 EYLÜL

Programa kesin kayıt yaptırma hakkını kazananların ilanı

27 EYLÜL

Kesin kayıtlar ve Formasyon Harç ücretlerinin yatırılması

2-6 EKİM

Ders Kayıtları ve Danışman Onayları

9-15 EKİM

Programa Başvuruların Değerlendirilmesi:

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına yerleştirme işlemleri, yukardaki tabloya göre kontenjan dâhilinde yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Programın Ücreti ve Ödeme Şekli:

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 2.054 TL dir. Bu ücret peşin olarak yatırıldığında % 5 indirim uygulanır.  Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt için üniversiteye gelmeden önce bu ücreti,TR43 0001 2009 8900 0016 0000 77 IBAN numaralı" hesabına yatırmaları gerekmektedir. EFT veya havale ile yapılacak ödemelerde, öğrencinin T.C. kimlik numarası ile ad ve soyadı bilgileri dekont açıklaması olarak yazılmalıdır.

Programa Kayıt İçin İstenen Belgeler:

- Onaylı transkript (aslı ya da onaylı örneği),

- Öğrenci belgesi,

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Kayıt sırasında aslını göstermek şartıyla),

- 2 Adet vesikalık fotoğraf,

- Banka Dekontu.

Kayıt için Üniversiteye sunduğu belgelerin yanlış veya eksik olduğu anlaşılan öğrencilerin sertifika programından ilişikleri kesilir.

Kayıt Yeri: Programa kabul edilen adayların kesin kayıt işlemleri Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Altunizade Yerleşkesinde yapılacaktır. İlan edilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarından vazgeçmiş sayılır. Programa kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir nedenle kaydını sildirmek isteyen öğrencilere, hastalık veya olağanüstü bir durumu belgelendirilmediği sürece ücret iadesi yapılmayacaktır.

Derslere Devam Durumu

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı iki yarıyıldan oluşmaktadır. Programın uygulanmasında “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümleri geçerlidir. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programındaki dersler her iki dönemde de yüz yüze yapılacaktır ve derslere % 70 devam zorunluluğu vardır.

Derslerin Muafiyeti

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında kayıt yaptıran öğrencilerden, Yükseköğretim Kurulu’nun 17.10.2014 tarih ve 72639413-301.99-4417 sayılı yazıları “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, her dönemin ilk haftası içinde, o dönemde pedagojik formasyon eğitimi programı kapsamında bazı derslerden muaf olmak için başvurabilirler. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz. Aynı esasların 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası gereğince, “Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerin gerekli belgeleri “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Birimi”ne göndermeleri veya şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Muafiyet isteğinin uygunluğuna Fakülte Yönetim Kurulu karar verecektir.

“Sertifika Programları” bir diploma programı değildir, bu programların sonunda programa ilişkin sertifika verilir. Sertifika Programları kapsamında alınan derslerin lisans programlarına ders transferi yapılmaz.

Dersler Altunizade Yerleşkesi Eğitim Fakültesi  binasında yapılacaktır.

FORMASYON EĞİTİMİ MUAFİYET DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

YÖNERGE İÇİN TIKLAYINIZ