FSMVÜ | Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Başvuruları Başlamıştır
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Başvuruları Başlamıştır

Yükseköğretim Kurulunun 18.08.2016 tarih 75850160-104.01.07.01-52392 sayılı yazıları ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından yürütülecek olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 300 kontenjan ayrılmıştır. Bu kontenjanın tamamı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mezunları, 4. Sınıf, 3. Sınıf, 2. Sınıf öğrencilerine tahsis edilmiştir. Pedagojik Formasyon Eğitimi için başvuru yapan öğrencilerimizden öncelik mezun ve 4. Sınıf öğrencilerine, kontenjan dolmaz ise öncelik sırasıyla 3. ve 2. Sınıf öğrencilerine verilecektir.

*Diğer yükseköğretim kurumlarına kayıtlı veya mezun öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvurular, 20-23 Eylül 2016 tarihleri arasında online olarak alınacaktır.

Üniversitemizde açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına hangi alanlardan başvuru alınacağı, programın akademik takvimi, başvuru ve kesin kayıt işlemleri, programın ücreti ve ödenme şekli ile başvuruların değerlendirilmesine ilişkin bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı süresince tüm duyurular bu sayfadan yapılacaktır. Başvuru değerlendirme ve kabul sonuçlarını web sayfamızdan ilan edilecektir.

• Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Online Başvuru yapmak için tıklayınız. (Başvuru yapmadan önce Başvuru Rehberini inceleyiniz.)
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Başvuru Rehberi için tıklayınız.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru Yapabilecek Üniversitemiz Programları

FAKÜLTE

Kesin Kayıtlar

10-13 Ekim 2016

Programa Başvuruların Değerlendirilmesi

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına yerleştirme işlemleri, başvuru yapan adayların ağırlıklı genel not ortalamaları dikkate alınarak ilan edilen kontenjanlar dâhilinde yapılacaktır. Ağırlıklı genel not ortalamaları 2.00’nin altında olan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Öğrencilerin başarısız dersi olup olmadığı (en fazla iki dersten başarısız olanlar başvurabilir) dikkate alınacaktır.

Adayın beyanı tarafımızca kontrol edildikten sonra, başarı kriterleri dikkate alınarak mevcut kontenjan dahilinde değerlendirilecektir.

Not: 2016-2017 Eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere 4.sınıf öğrencileri, başarısız ders sayısı dikkate alınmaksızın Ağırlıklı Genel Not Ortalaması(AGNO) en az 2.00 olma şartı ile başvuru yapabilmektedirler.

Boş kalan kontenjanlar için başvurunun yoğun olduğu ve Milli Eğitim Bakanlığınca atanma ihtimali yüksek olan alanlar esas alınarak Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulunca yerleştirmeler yapılacaktır.

Programın Ücreti ve Ödeme Şekli

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 2.054 TL dir. Bu ücret peşin olarak yatırıldığında %5 indirim uygulanır.  Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt için üniversiteye gelmeden önce bu ücreti, TR43 0001 2009 8900 0016 0000 77 IBAN numaralı hesabına yatırmaları gerekmektedir. EFT veya havale ile yapılacak ödemelerde, öğrencinin T.C. kimlik numarası ile ad ve soyadı bilgileri dekont açıklaması olarak yazılmalıdır.

Programa Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeler

- Diploma ya da geçici mezuniyet belgesi (Mezun olanlar için),

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

- 2 Adet vesikalık fotoğraf,

- Banka Dekontu.

Kayıt için Üniversiteye sunduğu belgelerin yanlış veya eksik olduğu anlaşılan öğrencilerin sertifika programından ilişikleri kesilir.

Kayıt Yeri: Programa kabul edilen adayların kesin kayıt işlemleri Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Haliç Yerleşkesinde yapılacaktır.

İlan edilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarından vazgeçmiş sayılır.

Programa kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir nedenle kaydını sildirmek isteyen öğrencilere, hastalık veya olağanüstü bir durumu belgelendirilmediği sürece ücret iadesi yapılmayacaktır.

Derslere Devam Durumu

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı iki yarıyıldan oluşmaktadır. Programın uygulanmasında “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümleri geçerlidir. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programındaki dersler her iki dönemde de yüz yüze yapılacaktır ve derslere % 70 devam zorunluluğu vardır.

Derslerin Muafiyeti

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında kayıt yaptıran öğrencilerden, Yükseköğretim Kurulu’nun 17.10.2014 tarih ve 72639413-301.99-4417 sayılı yazıları “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, her dönemin ilk haftası içinde, o dönemde pedagojik formasyon eğitimi programı kapsamında bazı derslerden muaf olmak için başvurabilirler. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.

Aynı esasların 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası gereğince, “Öğretmenlik Uygulaması” dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerin gerekli belgeleri “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Birimi”ne göndermeleri veya şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Muafiyet isteğinin uygunluğuna Fakülte Yönetim Kurulu karar verecektir.

“Sertifika Programları” bir diploma programı değildir, bu programların sonunda programa ilişkin sertifika verilir. Sertifika Programları kapsamında alınan derslerin lisans programlarına ders transferi yapılmaz.

Dersler hafta içi 17.00-22.00 saatleri arası ve hafta sonu Cumartesi tam gün olarak Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi (Üsküdar Atik Valide Yerleşkesi) ve Eğitim Fakültesi (Küçükçamlıca Yerleşkesi) binalarında yapılacaktır.

Formasyon Eğitimi Muafiyet Dilekçesi İçin Tıklayınız

Yönerge İçin Tıklayınız

Akademik Takvim İçin Tıklayınız.