FSMVÜ | Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programı Alacak Öğrencilerimizin Dikkatine!

Sabahattin Zaim Üniversitesinde 2014-2015 Pedagojik Formasyon Eğitimi başvuruları başlamıştır.

Sabahattin Zaim Üniversitesi ile yapılan protokol gereği üniversitemize tanınan kontenjanlara kesin kayıt yapılabilmesi için ön kayıt formunun 13 Ekim 2014 tarihi saat 17:00'e kadar İSZÜ web sitesi üzerinden online doldurulması gerekmektedir. Başvuran adayların değerlendirme sonuçları 14 Ekim 2014 tarihinde saat 17:00’de ilan edilecektir. Kesin kayıt işlemleri 15-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar İçin Tıklayınız
Atamaya Esas Öğretmenlik Alanları için Tıklayınız.
Yükseköğretim Kurulu'nun Pedagohik Formasyon Eğitim Hakkında Duyurusu için Tıklayınız.

Sabahattin Zaim Üniversitesi 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Açılacak Pedagojik Formasyon
Eğitimi Sertifika Programları Hakkında Açıklama:

2014-2015 eğitim öğretim yılı güz yarıyılından itibaren başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi programları için üniversitelerin kontenjan talepleri ve kapasiteleri göz önünde bulundurularak Yükseköğretim Kurulu'nun 25 Eylül 2014 tarihli toplantısında değerlendirilerek onaylanmış olup, program açılan her üniversite, kendi imkanlarına göre bu programları en az iki dönem halinde, Temmuz 2015 sonunda tamamlanacak şekilde planlayıp uygulayacaktır.

ÖSYM tarafından geçtiğimiz dönemlerde ilgili lisans programlarının mezunları için yapılan iki ayrı merkezi yerleştirme sonunda, yeniden bir yerleştirme yapılmayacak olup programlara katılmak için bekleyen fazla mezun aday olmadığı için bundan böyle mezunlar da bulundukları ilde ya da başka bir ilde program açılan üniversitelere başvurabileceklerdir. Üniversitelere verilen toplam kontenjanın en az %25'i,  daha önce de olduğu gibi söz konusu mezunlara ayrılacaktır.

Verilen toplam kontenjan, ilgili lisans alanlarına ve başvurabilecek  öğrenci  potansiyeline bağlı olarak hakkaniyete uygun şekilde dağıtılacaktır. Kontenjandan fazla başvuru olması durumunda üniversite senatosunca belirlenen kriterlere göre sıralama yapılacak; lisans öğrencileri için ayrılan kontenjanlarda öncelik, son sınıflardan başlayarak üst sınıflarda olan öğrencilere  verilecektir.

Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programlarıyla ilgili güncellenen yeni Usul ve Esaslar da 2014-2015 eğitim öğretim yılı güz yarıyılından itibaren uygulanacaktır.

Bu kapsamda üniversitemize tanınan kontenjanlara kesin kayıt yapılabilmesi için ön kayıt formunun 13 Ekim 2014 tarihi saat 17:00'e kadar doldurulması gerekmektedir. Başvuran adayların değerlendirme sonuçları 14 Ekim 2014 tarihi saat 17:00’da ilan edilecek olup, kabul edilenlerin kesin kayıt işlemleri 15-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

YÖK tarafından belirlenen kontenjanlar öncelikle Üniversitemiz öğrencileri ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencileri için kullanılacaktır. Bununla birlikte YÖK tarafından belirlenen kontenjanların en az %25'i mezun öğrencilere ayrılacaktır.

Pedagojik Formasyon Sertifika Programında verilecek dersler YÖK USUL ve ESASLARI kapsamında açılmaktadır.
Buna göre İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde verilecek derslerin dönemlere göre dağılımları aşağıdaki gibidir.

Birinci Dönem:

- Eğitim Bilimine Giriş

- Öğretim İlke ve Yöntemleri

- Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

- Seçmeli I Dersi

- Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

İkinci Dönem:

- Eğitim Psikolojisi

- Sınıf Yönetimi

- Seçmeli Ders II

- Özel Öğretim Yöntemleri

- Öğretmenlik Uygulaması

Planlanan akademik takvim en geç Kasım-Temmuz ayları arasında tamamlanacak şekildedir. Ayrıntılı akademik takvim daha sonra duyurulacaktır. Öğrencilerimizin kayıt durumunda göre oluşturulacak ders programları daha sonra ilan edilecektir.

Dersler yüz yüze eğitim yoluyla İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Merkez Kampüsünde verilecektir.
Yüz yüze verilecek dersler dönem içerisinde ilan edilecek günlerde yoğunlaştırılmış olarak verilecektir.