FSMVÜ | Ön Lisans Programları İçin ÇAP Başvuruları Başlamıştır
Ön Lisans Programları İçin ÇAP Başvuruları Başlamıştır

Ön lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler için Çift Anadal Programı başvuruları, 5-6 Şubat 2018 tarihleri arasında online olarak alınacaktır. Kazanan adaylar, 7 Şubat 2018 tarihinde Öğrenci İşleri web sayfasından ilan edilecektir.

*2017-2018 Bahar Yarıyılı için çift anadal programı başvuruları yalnızca ön lisans programlarına kayıtlı öğrenciler için geçerlidir.

Çift Anadal Programı kontenjanları için tıklayınız.

**Başvuru yapan adayların Transkript Belgeleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından değerlendirme dosyasına ilave edilecektir.

Online Başvuru için tıklayınız. (Online başvuru, 6 Şubat 2018 tarihi saat 17:00'de kapatılacaktır.)

Çift Anadal Programı Nedir?

Üniversiteye kayıt oldukları bölüm/program (birinci anadal) dışında, başka bir bölümde eş zamanlı olarak ders alıp ikinci bir diplomaya sahip olmak üzere sürdürülen öğretim programıdır.

Çift Anadal Programlarına Başvuru Koşulları

*Yükseköğretim Kurulunun 09/06/2017 tarihli kararı gereğince; Aynı yükseköğretim kurumunda yürütülen ön lisans diploma programları ile diğer ön lisans programları arasında,  Çift anadal yapılabileceğine karar verilmiştir. (Ön lisans programları, Lisans Programları ile Çift Anadal yapamaz.)

• Öğrenci çift anadal programına anadal ön lisans diploma programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.

• Öğrencinin çift anadal programına başvuru yapabilmesi için anadal programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, başvurusu sırasındaki genel not ortalamasının en az 3.00/4.00 olması ve anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarı ile en üst % 20 içerisinde bulunması gerekmektedir.

• Anadal diploma programında genel not ortalaması 3.00 olan ancak ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst % 20’nin içinde yer almayan öğrenciler çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki geçerli olan puan türünde taban puanına eşit veya daha yüksek puana sahip olmaları halinde çift anadal programına başvurabilirler.

• Eğitim dili %30 veya tamamen yabancı dil okutulan programlara çift anadal başvurusu yapılabilmesi için, yabancı dil yeterliliğinin başvuru sırasında sağlanmış olması gerekmektedir.

• Çift Anadal programına kabul edilen öğrencilerden ayrıca bir ücret alınmaz. Yaz okulunda derslerin açılması halinde AKTS kredisi başına yaz okulu ücreti ödenir.

• Öğrenci sadece bir diploma programı için çift anadal başvurusunda bulunabilir.

Çift Anadal Yönergesi için tıklayınız.