FSMVÜ | Kayıt ve Ön Kayıt İşlemleri
Kayıt ve Ön Kayıt İşlemleri

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı yada yeni tarihli mezuniyet belgesi. *Aslı gibidir onaylı fotokopisi kabul edilmez.

• Ortaöğretim Sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucunda ortaöğretim kurumundan mezun olan öğrenciler; bu durumlarını belgelemek kaydı ile daha sonraki bir tarihte kazandıkları programlara kayıt yaptırabileceklerdir. Ancak sorumluluk veya ek sınavların tamamı 2014 yılı içerisinde yapılmış olması gerekmektedir.

2) 1992 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için kayıt işlemlerinde olumsuz bir durum yaşanmaması için askerlik durum bilgilerini askerlik şubelerinden kontrol ettirmeleri önemle duyurulur.

3) Son altı ay içinde, adayı kolayca tanıtabilecek şekilde önden çekilmiş 3 adet 4,5x6 cm boyutunda fotoğraf.

4) Nüfus Cüzdan Fotokopisi.

Bölümlerin Kayıt Tarihleri İçin Tıklayınız.

Kayıtla İlgili Önemli Hatırlatmalar

1) Adayların kayıt günlerinden önce üniversitemiz web sayfasından Ön kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. (Ön kayıt işlemleri menüsü 25 Temmuz tarihinde aktif olacaktır)
    Ön Kayıt İşlemleri İçin Tıklayınız.

2) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.(Adayın kendisinin bizzat başvuramadığı durumlarda Noter Vekâleti aranacaktır.)

3) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

4) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

5) Belirtilen tarihler arasında kesin kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.

Uygulanacak İndirimler

• Peşin ve kredi kartıyla tek seferde ödemede % 6 indirim uygulanır.

• Kardeş indirimi oranı her bir kardeş öğrenci için % 10 dur.

• Ücretlere KDV dahildir.

NOT: Yeni kazanan öğrenciler hazırlık sınıfı ücretini kayıt sırasında anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödemeleri gerekmektedir. Ancak hazırlık sınıfı yeterlilik sınavından başarılı olan öğrenciler bölüm fark ücretini ödemekle yükümlüdür. Hazırlık sınıfı ücreti bölüm ücretinden fazla olan öğrencilere ise ödemiş olduğu fark geri iade edilecektir