FSMVÜ | Bütünleme Sınavları Uygulama Kuralları
Bütünleme Sınavları Uygulama Kuralları

BÜTÜNLEME SINAV BAŞVURULARI

1. Bütünleme Sınavlarına, aşağıda belirtilen durumdaki ders/derslerden girilebilir;

a) Yarıyıl sonu sınavına (final) girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen,

b) İlgili yarıyılda kayıtlı olunan FF, FD ve BŞZ (başarısız) notlu derslerin yanı sıra DD/DC/CC/CB/BB ve BA notlu derslerden de bütünleme sınavına girebilir. Alınan son not geçerli sayılacaktır.

2. İlgili yarıyılda açılan ders/dersleri daha önce hiç almayan veya alınan ders/derslerin devam koşulunu yerine getirmeyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilmez.

3. Üniversitemiz dışında başka bir Yüksek Öğretim Kurumundan alınan ders/dersler için bütünleme sınav hakkı verilmez.

4. Final sınavı yapılmayan uygulamalı ders/dersler için bütünleme sınavı yapılmayacaktır.(laboratuvar, uygulama, atölye ve projeler)

5. Final sınavlarında geçerli olan başarı kuralları bütünleme sınavlarında da uygulanacaktır.

6. Bütünleme sınavı notu final sınavı notu yerine geçecektir.

7. Final ve Bütünleme sınavları için mazeret sınavı yapılmayacaktır.

DİKKAT!!!

Bütünleme sınavına katılacak olan öğrenciler, 27 Ocak- 1 Şubat 2015 tarihleri arasında Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden, bütünlemeye girmek istedikleri dersleri seçmek zorundadırlar. Aksi halde derslerin bütünleme sınavlarına katılma hakkı talep edemezler.

Bütünleme sınavı ders seçimi örneklemi için tıklayınız.