FSMVÜ | Bütünleme Sınavı Uygulama Esasları
Bütünleme Sınavı Uygulama Esasları

Bütünleme Sınavına katılacak olan öğrencilerin, Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden, bütünlemeye girmek istedikleri dersleri seçmeleri gerekmektedir. Sınav yoklama listesinde adı bulunmayan öğrenciler bütünleme sınavlarına katılamayacaklardır.

Bütünleme sınavları 25-31 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bütünleme Sınavı Uygulama Esasları

Bütünleme Sınavlarına, aşağıda belirtilen durumdaki ders/derslerden girilebilir;

1. Yarıyıl sonu sınavına (final) girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen öğrenciler sınava katılabilirler.
  2. Öğrenciler, İlgili yarıyılda kayıtlı olunan FF, FD notlu derslerin yanı sıra DD/DC/CC/CB/BB ve BA notlu derslerden de bütünleme sınavına katılabilirler. (Alınan son not (Bütünleme Sınavı Notu) geçerli sayılacaktır)
  3. İlgili yarıyılda açılan ders/dersleri daha önce hiç almayan veya alınan ders/derslerin devam koşulunu yerine getirmeyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilmez.
  4. Üniversitemiz dışında başka bir Yükseköğretim Kurumundan alınan ders/dersler için bütünleme sınav hakkı verilmez.
  5. Final sınavı yapılmayan uygulamalı ders/dersler için bütünleme sınavı yapılmayacaktır.(Laboratuvar, uygulama, atölye ve projeler.)
  6. Final sınavlarında geçerli olan başarı kuralları bütünleme sınavlarında da uygulanacaktır.
  7. Bütünleme sınavı notu final sınavı notu yerine geçecektir.
  8. Bütünleme sınavları için mazeret sınavı yapılmayacaktır.

Bütünleme sınavı ders seçimi örneklemi için tıklayınız.