Anasayfa  |   İletişim  | EN  |
FSMVÜ | 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Tek Ders Sınavları
2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Tek Ders Sınavları

2020-2021 eğitim öğretim yılı güz dönemi tek ders sınavları  11 Mart 2020 tarihinde yapılacaktır. Tek ders sınavına katılacak olan öğrencilerin durumu “Önlisans Lisans ve Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin” 34. Maddesine göre değerlendirilecektir.

Tek Ders Sınavı Formu için tıklayınız.

Tek Ders sınavına başvuracak olan öğrencilerin 11 Mart 2020 tarihinden, en geç beş iş günü öncesine kadar öğrenim gördükleri fakülte/yüksekokula dilekçelerini e-mail yoluyla ulaştırmaları gerekmektedir.

Mail adresleri ;

Edebiyat Fakültesi

ef@fsm.edu.tr

mf@fsm.edu.tr

Güzel Sanatlar Fakültesi

gsf@fsm.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

iif@fsm.edu.tr

hukukfakultesi@fsm.edu.tr

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

mtf@fsm.edu.tr

Eğitim Fakültesi

egitimfakultesi@fsm.edu.tr

Meslek  Yüksekokulu

myo@fsm.edu.tr

Güzel  Sanatlar Meslek Yüksekokulu

gsmyo@fsm.edu.tr

Tek Ders Sınavı Uygulama Esasları

(1) Mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış ancak başarısız tek dersi kalan veya tek ders sınavı sonucunda en az 2,00 ortalamayı sağlayabilecek öğrencilere tek ders sınav hakkı verilir. Bu sınavda başarılı olamayan öğrenciler, dersin AKTS kredisine göre ücretini ödeyerek dersi sonraki yarıyılda tekrar eder veya akademik takvimde belirtilen sonraki tek ders sınavına girer.
(2) Durumları yukarıdaki fıkrada belirtilen esaslara uygun olan öğrencilerin, akademik takvimde belirlenen tek ders sınav tarihinden en geç beş iş günü öncesine kadar öğrenim gördükleri fakülte/yüksekokula başvurması gerekir.
(3) Öğrenci daha önce almadığı veya devamsızlıktan kaldığı dersten tek ders sınavına giremez.
(4) Bitirme çalışması/projesi/tezi gibi dersler için tek ders sınavı yapılmaz. İlgili birimin yönetim kurulu kararı ile belirlenen proje ve uygulamalı dersler için de tek ders sınav hakkı verilmez.