FSMVÜ | 2017 DGS Ek Yerleştirme Kontenjanları ve Ücretleri
MİMARLIK ve TASARIM FAKÜLTESİ
Mimarlık  SAY 1 31.800 TL  Öğretim Dili
 %30 İngilizce
 Hazırlık Programı zorunluluğu vardır.
İç Mimarlık % 25 Burslu 1 20.850 TL
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Grafik Tasarım %50 Burslu EA 1 11.900 TL Öğretim Dili Türkçe
Geleneksel Türk Sanatları  %100 Burslu SÖZ 1 0,00 TL
Geleneksel Türk Sanatları  %50  Burslu 1 9.000 TL
HUKUK FAKÜLTESİ
Hukuk  EA 2 33.800 TL Öğretim Dili Türkçe

*2017 DGS EK YERLEŞTİRME kılavuzunu görüntülemek için tıklayınız.

Hazırlık Programı Ücretleri

Üniversitemizde öğretim dili %30 İngilizce olan programlarda hazırlık eğitimi zorunlu olup, öğretim dili Türkçe olan programlarda ise hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.

İslami İlimler Fakültesinin öğretim dili %100 Arapça olması nedeniyle Arapça Hazırlık eğitimi zorunludur.

Ücretli %50 Burslu %25 Burslu
İngilizce Hazırlık 23.800 TL 11.900 TL 17.850 TL
Arapça Hazırlık 14.800 TL 7.400 TL 11.100 TL

2017 DGS'de Uygulanacak Burslar ve İndirimler

2017 DGS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre; üniversitemizin tam ücretli, %25 ve %50 burslu kontenjanlarını,

1. sırada tercih ederek yerleşen öğrencilere %25,

2. sırada tercih ederek yerleşen öğrencilere %20,

3. sırada tercih ederek yerleşen öğrencilere %15, Tercih bursu indirimi uygulanır.

Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece eğitim öğretim ücretini kapsamaktadır. Karşılıksız olan bu burslar başarı durumuna bakılmaksızın azami öğrenim süresi boyunca devam eder. Fakat yaz okullarını kapsamaz.

İndirimler

• Üniversitemiz bölümlerini kazanan kardeşlerden her birine %10 indirim uygulanır.
  • TSK ve Emniyet mensuplarından şehit olanların eşi ve çocuklarına %100, gazi olanların kendisi, eşi ve çocuklarına %50 öğrenim ücreti indirimi uygulanır.
  • 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımızın eşi ve çocuklarına %100 indirim uygulanır.
  • Nakit ve tek çekim kredi kartı ödemelerinde %6 peşin ödeme indirimi uygulanır.

Önemli: Birden fazla indirim hak eden öğrenciler için indirimlerden sadece bir tanesi geçerlidir. (Peşin ödeme indirimi ve kardeş indirimi hariç.)

DGS Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kaçıncı sınıftan başlarım?

Üniversitemizde zorunlu hazırlık eğitimi olan programlarda, adaylar hazırlık eğitimini tamamladıktan sonra lisans programında öğrenimine devam edebilir. (DGS ile yerleşen adaylara hazırlık eğitimi muafiyet sınavı düzenlenecek olup, ilgili sınavdan başarılı olan öğrenciler lisans programından öğrenime başlayabileceklerdir.)

Adayın öğrenimine kaçıncı sınıftan devam edeceği ise, ön lisans programında aldığı derslerin muafiyet işleminin yapılmasıyla karar verilebilir.

Muaf Olduğu Derslerin Toplam Akts Değeri;

• 50-99 Akts arasında olan öğrenciler = 2. sınıf
  • 100-159 Akts arasında olan öğrenciler = 3. sınıftan
  • 160 Akts ve üstü olan öğrenciler = 4. sınıftan devam edebilir.
  • Muaf olduğu derslerin Akts toplamı 50’nin altında kalan öğrenciler, 1. sınıftan lisans öğrenimine başlar.

Hangi derslerden muaf olurum?

Üniversitemize DGS ile yerleşerek kesin kayıt yaptıracak adaylar, kayıtlarını tamamladıktan sonra ön lisans programında aldığı dersleri belirten transkript belgesi ve ders içeriklerini, bağlı oldukları Fakülte Dekanlığına muafiyet talep formu ile birlikte teslim etmeleri gerekmektedir. İlgili birimler tarafından muafiyet işlemleri yapılmaktadır.

Muafiyet hakkında kayıt öncesinde bilgi almak isteyen adayların, ilgili fakülteler ile görüşmesi gerekmektedir.