FSMVÜ | 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Sonuçları

75850160-104.01.07.01-50006 sayılı 14.08.2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın yazısı doğrultusunda; 2017-2018 eğitim öğretim yılı için sadece üniversitemiz 4. sınıf öğrencileri değerlendirmeye alınmış olup, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı sonuçları açıklanmıştır.

Kayıt hakkı kazanan öğrenci listesi için tıklayınız.

Ödeme İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için peşin ödeme yapacak öğrencilerimiz 10-11 Ekim 2017 (Salı-Çarşamba), Online ödeme sistemi üzerinden kredi kartı ile taksitli ödeme yapacak öğrencilerimizin ise 16-17 Ekim 2017 (Pazartesi-Salı) tarihleri arasında ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 2.054 TL dir. Bu ücret peşin olarak yatırıldığında %5 indirim uygulanır. Programı ücretini anlaşmalı banka kartları https://odeme.fsm.edu.tr/Login.aspx adresi üzerinden 4 taksit ile ödenebilmektedir. (pazartesi günü ödeme sayfaları aktif olacaktır)

EFT veya havale ile yapılacak ödemelerde, öğrencinin T.C. kimlik numarası ile ad ve soyadı bilgileri dekont açıklaması olarak yazılmalıdır.

Üniversitemiz IBAN No (Halkbank-Yeşilköy Şubesi): TR43 0001 2009 8900 0016 0000 77

Kesin Kayıt İşlemleri

Kayıt yaptıracak öğrencilerin öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra ödeme dekontunu (üzerine t.c. kimlik numarası ve kayıtlı olduğu bölüm yazılmalıdır) Altunizade yerleşkesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Derslere Devam Durumu

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı iki yarıyıldan oluşmaktadır. Programın uygulanmasında “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümleri geçerlidir. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programındaki dersler her iki dönemde de yüz yüze yapılacaktır ve derslere % 70 devam zorunluluğu vardır.

Derslerin Muafiyeti

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 2017-2018 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında kayıt yaptıran öğrencilerden, Yükseköğretim Kurulu’nun 17.10.2014 tarih ve 72639413-301.99-4417 sayılı yazıları “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, her dönemin ilk haftası içinde, o dönemde pedagojik formasyon eğitimi programı kapsamında bazı derslerden muaf olmak için başvurabilirler. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.

Aynı esasların 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası gereğince, “Öğretmenlik Uygulaması” dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerin gerekli belgeleri “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Birimi”ne göndermeleri veya şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Muafiyet isteğinin uygunluğuna Fakülte Yönetim Kurulu karar verecektir.

“Sertifika Programları” bir diploma programı değildir, bu programların sonunda programa ilişkin sertifika verilir. Sertifika Programları kapsamında alınan derslerin lisans programlarına ders transferi yapılmaz.

Dersler Altunizade Yerleşkesi Eğitim Fakültesi binasında yapılacaktır.

Formasyon Eğitimi Muafiyet Dilekçesi İçin Tıklayınız