FSMVÜ | 2017-2018 Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları
2017-2018 Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

2017-2018 Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları açıklanmıştır. Kayıt hakkı kazanan öğrenci listesi için tıklayınız.

Asıl Listede Kazanan Adayların Kayıt Tarihleri: 01.02.2018 - 02.02.2018

Yedek Listede Kazanan Adayların Kayıt Tarihleri: 05.02.2018

Kazanan adayların, kayıt tarihleri içerisinde öncelikle ödeme işlemlerini gerçekleştirmesi, sonrasında Haliç Yerleşkesinde Öğrenci İşleri ofisinden kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

NOT: Asıl listede kazanan öğrencilerimiz kayıt yaptırmadıkları takdirde yedek listede yer alan öğrenciler sırasıyla kayda çağrılacaktır.

Kayıt İçin İstenen Evraklar

• Öğrenci Belgesi (Islak İmzalı)
  • Transkript Belgesi (Islak İmzalı)
  • Ders İçerikleri (Islak İmzalı)
  • Disiplin Durum Belgesi (Islak İmzalı)
  • Vesikalık Fotoğraf (1 adet)
  • ÖSYM Yerleşme Belgesi ve LYS Sonuç Belgesi (YGS ve Yerleştirme Puanları Dahil)
  • İngilizce Hazırlık Başarı Belgesi (Islak İmzalı)
    *2015 ve sonrası ÖSYS ile bir üniversiteye yerleşerek, hazırlık eğitimi alan ve üniversitemizde öğretim dili %30 İngilizce olan programlara kabul edilen öğrenciler için geçerlidir.
  • Arapça Hazırlık Başarı Belgesi (Islak İmzalı)
    *Daha önce bir yükseköğretim kurumunda Arapça Hazırlık eğitimi alan ve üniversitemizde İslami İlimler Fakültesine kayıt hakkı kazanan adaylar için geçerlidir.
  • Ek madde 1 kapsamında daha önce yatay geçiş yapmadığına dair yazı (Islak İmzalı)
    *Herhangi bir yükseköğretim kurumuna daha önce yatay geçiş yapan öğrenciler için geçerlidir.

Kurumlararası yatay geçiş ile kazanan adayların, önceki üniversitelerinde kayıt sildirme işlemi yapmamaları gerekmektedir.  Kayıt sildirme işlemi yaptığı tespit edilen adayların, üniversitemiz yatay geçiş kabulleri iptal edilecektir.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimi

2015 ve sonrası ÖSYS ile yerleşen adayların, öğretim dili %30 İngilizce olan programlara başvuruda bulunup kazanmaları halinde, zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimi almaları gerekmektedir. 2014 ÖSYS ve öncesi yerleşen adayların, İngilizce Hazırlık eğitimi zorunluluğu bulunmamaktadır.

Eğitim Dili %30 İngilizce olan Lisans Programları:

• Mimarlık Lisans Programı
  • İç Mimarlık Lisans Programı
  • İnşaat Mühendisliği Lisans Programı
  • Biyomedikal Mühendisliği Lisans Programı
  • Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı
  • Elektrik Elektronik Mühendisliği Lisans Programı
  • Psikoloji Lisans Programı

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı’ndan Muafiyet

Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.

• FSMEPT (Fatih Sultan Mehmet English Proficiency Test): 65
  • PTE Academic : 55/90
  • TOEFL IBT : 72/120
  • YDS : 65/100
  • CPE : C
  • CAE: C

Daha önce Türkiye’deki bir üniversitede ya da YÖK denkliği bulunan uluslararası bir üniversitede İngilizce hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamış ve İngilizce yeterlik sınavından geçer not almış olan öğrenciler, üzerinden iki yıl geçmemesi koşuluyla başarılı olduklarını belgelendirerek Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na başvuru yapmaları durumunda İngilizce hazırlık programından muaf tutulurlar.

*İngilizce Hazırlık Eğitimi muafiyet sınavıyla ilgili detaylı bilgi için Yabancı Diller Birimi ile iletişime geçiniz. (Dahili: 3000)

**İslami İlimler Fakültesine kayıt hakkı kazanan tüm adaylara Arapça Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. (Detaylı bilgili için İslami İlimler Fakülte Sekreterliği için iletişime geçiniz. Dahili: 1302, 2011)

Ödeme Seçenekleri

• Öğrenim ücretleri nakit, kredi kartı ve eğitim kredisi ile ödenebilmektedir.
  • Nakit ödeme ve kredi kartı tek çekim ödemelerinde %6 peşin indirim uygulanır.
  • Anlaşmalı kartlarla (World, Axess, Bonus, Maximum, Paraf) yapılan taksitli ödemelerde, vade farksız 5 taksit yapılmaktadır.

**Online ödeme için tıklayınız.

**Öğrenim ücretinizi sorgulamak için tıklayınız.

Kredi kartı olmadığı durumlarda;

Halkbank ve Albaraka Türk bankaları ile üniversitemiz arasındaki anlaşma gereği öğrenim ücretleri vade farksız 5 taksit ile ödeme işlemi yapılabilmektedir.
*Elden taksit, senet yapılmamaktadır.
*Ücretlere %8 KDV dâhildir.
*Eğitim ücretlerindeki artış, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksine (ÜFE) göre belirlenmektedir.

Öğrenim ücretleri için tıklayınız.

Önemli Açıklama

Üniversitemizde zorunlu hazırlık eğitimi olan programlarda, adaylar hazırlık eğitimini tamamladıktan sonra lisans programında öğrenimine devam edebilir. (Kayıt hakkı kazanan öğrenciler için Hazırlık eğitimi muafiyet sınavı düzenlenecek olup, ilgili sınavdan başarılı olan öğrenciler lisans programından öğrenime başlayabileceklerdir. )

Adayın öğrenimine kaçıncı sınıftan devam edeceğine, muafiyet işleminin yapılmasıyla karar verilebilir.