FSMVÜ | 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Sonuçları

Üniversitemiz 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı sonuçları açıklanmıştır.

Kayıt hakkı kazanan öğrenci listesi için tıklayınız.

Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı kayıtları 10-13 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt yaptıracak adayların, öncelikle Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücretini ödemesi gerekmektedir.

Ödeme İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 2.054 TL dir. Bu ücret peşin olarak yatırıldığında %5 indirim uygulanır. Programı ücretini anlaşmalı banka kartları ile fsm ödeme adresi üzerinden 4 taksit ile ödenebilmektedir.

EFT veya havale ile yapılacak ödemelerde, öğrencinin T.C. kimlik numarası ile ad ve soyadı bilgileri dekont açıklaması olarak yazılmalıdır.

Üniversitemiz IBAN No (Halkbank-Yeşilköy Şubesi): TR43 0001 2009 8900 0016 0000 77

Kesin Kayıt İşlemleri

Kayıt yaptıracak öğrencilerin öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra sgdb@fsm.edu.tr adresine dekontlarını T.C. kimlik numarası ve üniversitemizde kayıtlı oldukları bölümünü yazarak göndermeleri gerekmektedir. Kesin kayıtları göndermiş oldukları dekontlar dikkate alınarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Bu şekilde kesin kaydını yapan öğrencilerin; 6 Ekim 2016 tarihinden itibaren Üsküdar Atik Valide Yerleşkesi Öğrenci İşleri Birimine, 3 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopilerini teslim etmeleri gerekmektedir.

Derslere Devam Durumu

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı iki yarıyıldan oluşmaktadır. Programın uygulanmasında “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümleri geçerlidir. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programındaki dersler her iki dönemde de yüz yüze yapılacaktır ve derslere % 70 devam zorunluluğu vardır.

Derslerin Muafiyeti

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında kayıt yaptıran öğrencilerden, Yükseköğretim Kurulu’nun 17.10.2014 tarih ve 72639413-301.99-4417 sayılı yazıları “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, her dönemin ilk haftası içinde, o dönemde pedagojik formasyon eğitimi programı kapsamında bazı derslerden muaf olmak için başvurabilirler. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.

Aynı esasların 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası gereğince, “Öğretmenlik Uygulaması” dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerin gerekli belgeleri “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Birimi”ne göndermeleri veya şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Muafiyet isteğinin uygunluğuna Fakülte Yönetim Kurulu karar verecektir.

“Sertifika Programları” bir diploma programı değildir, bu programların sonunda programa ilişkin sertifika verilir. Sertifika Programları kapsamında alınan derslerin lisans programlarına ders transferi yapılmaz.

Dersler hafta içi 17.00-22.00 saatleri arası ve hafta sonu Cumartesi tam gün olarak Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi (Üsküdar Atik Valide Yerleşkesi) ve Eğitim Fakültesi (Küçükçamlıca Yerleşkesi) binalarında yapılacaktır.

Formasyon Eğitimi Muafiyet Dilekçesi İçin Tıklayınız

Yönerge İçin Tıklayınız

Akademik Tavim için Tıklayınız.