FSMVÜ | 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Kayıtlarımız Başlamıştır
2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Kayıtlarımız Başlamıştır
FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ
Güzel Sanatlar Fakültesi

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı için Ön Kayıtlarımız Başlamıştır.
  • Geleneksel Türk sanatları Bölümüne özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır.

Kontenjan Tablosu

Geleneksel Türk Sanatları % 100 BURSLU

Geleneksel Türk Sanatları % 50 BURSLU

Geleneksel Türk Sanatları % 25 BURSLU

Ön Kayıt İçin Son Tarih : 24 Ağustos 2012 (Cuma)

Kesin Kayıt : 03 – 07 Eylül 2012

SINAV TARİHLERİ
:
27 Ağustos 2012 Saat 10.00-13.00 : Özel Yetenek Sınavı (Yazılı)
27 Ağustos 2012 Saat 14.00 : Özel Yetenek Sınavı (Sözlü)
29 Ağustos 2012 : Özel Yetenek Sınav Sonuçlarının İlanı

Ön Kayıt Müracaatları:

• Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı / Küçükçamlıca Yerleşkesi

Küçükçamlıca Mh. Çilehane Yolu Cd. No.8 Üsküdar/İstanbul

• Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı / Yenikapı Yerleşkesi

Merkez Efendi Mah. Mevlevihane Cad. Yenikapı Mevlevihanesi No: 25 Zeytinburnu / İst.

NOT : İsteyen öğrenci adayları, Üniversitemizin aşağıda verilen link adresi üzerinden ilgili formları doldurmak suretiyle de kayıt yaptırabileceklerdir.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Başvuru Formu (Başvurular sone ermiştir)

Ön Kayıt Koşulları:

• Lise veya dengi bir okuldan mezun ya da mezuniyet aşamasında olmak,
  • 2012 YGS sonucuna göre herhangi bir puan türünden 140 ve üzeri puan almış olmak.

Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

• 2012 YGS Sonuç Belgesi fotokopisi,
  • Lise diploması veya mezuniyet belgesi fotokopisi,
  • 4 adet 4,5 × 6 cm boyutunda fotoğraf,
  • Ön Kayıt ve Sınav Giderleri için Üniversitemizin
     (IBAN NO TR94 0001 5001 5800 7297 6345 58 - Vakıf Bank Demirciler Sitesi Şubesi) eğitim hesabına 50 TL yatırıldığına dair banka dekontu.

Not: 1.  İnternet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin, sınav sabahı 08.30 – 10.00 arasında gerekli belgelerin asıllarını ve ödeme makbuzunu Topkapı Yerleşkesindeki Kayıt Bürosu’na ibraz ederek “Sınav Giriş Belgesi” almaları gerekmektedir.

2.  Sınavlar jüri tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra kazananlar ve burs durumları web sayfasından ilan edilecektir.

3.  Kesin kayıt için gerekli belgeler Üniversitemizin internet sitesinden ayrıca duyurulacaktır.

4.  Asıl listeden kazanan adayların kayıt işlemlerinin sona ermesinden sonra yedek listeden kayıtlara devam edilecektir.

YETENEK SINAVININ AŞAMALARI:

Yetenek Sınavı, Eğitim-Öğretim programları doğrultusunda iki aşamalı bir seçme sınavı olup, Aday öğrenci her iki aşamaya da girmek zorundadır.

1. Aşama :  “Uygulama” nitelikli olup, tek sorudan oluşur ve öğrenciye 3 saat süre verilir.

Sınav Tarihi:  27 Ağustos 2012/ Pazartesi, Saat: 10.00 - 13.00

Sınav Türü:    Çizim (Model / Bellek / Kurgu / Şekillendirme).

Değerlendirme:    Sınav kâğıdının değerlendirmeye girebilmesi için 100 puan üzerinden en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Ve bu puan, başarı puanını  % 60’ı etkiler.

2. Aşama :  “Sözlü/Mülâkat” niteliğinde olup, seçmeyi düşündüğü alan ve atölye açısından adayın yeteneklerinin yoklandığı oturumdur.

Sınav Tarihi:  27 Ağustos 2012/ Pazartesi, Saat:14.00 –

Sınav Türü:   Sözlü görüşme.

Değerlendirme:   100 tam puan üzerinden yapılan değerlendirmede alınan puan, başarı puanını % 40’ı etkiler.

Sınavda Gerekli Malzemeler :

50 x 70 cm Duralit

2B, 3B, 4B Kurşun Kalem

Silgi

Kalemtıraş

Uyarılar :

Sınav başladıktan 30 dakika sonra gelen adaylar salona alınmazlar.

Sınavlarda özel olarak hazırlanan sınav kâğıtları kullanılır.

Adayların sınava, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, zamanı gösterme dışında işlevleri bulunan saat ve bilgisayar özelliği bulunan araçlarla girmeleri, sınav süresince birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları, başkalarını rahatsız edecek ve sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.

Sınavın Yapılacağı Adres :

Topkapı Yerleşkesi (Yenikapı Mevlevihanesi)

Merkez Efendi Mah. Mevlevihane Cad. Yenikapı Mevlevihanesi  No: 25 Zeytinburnu / İstanbul

Özel Yetenek Sınavı Danışma Hattı:

0216 546 02 96 (3010) Çamlıca

0212 582 90 70 (2028) Topkapı