FSMVÜ | 2011-2012 Ek Yerleştirme
Duyuru Arşivi
2011-2012 Ek Yerleştirme

Not: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü kontenjanının tamamı (30 kişi) %25 bursludur.

Güzel Sanatlar Fakültesi Ek Yerleştirme Başvuru Koşulları:
   *  Başvuracak adayın,
       a) Lise ya da dengi okuldan mezun olması,
       b) ÖSYM tarafından 2011 yılında yapılan YGS Sınavında herhangi bir puan türünden 180 barajını
            geçmiş olması.
   * Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.
   * Ayrıntılı bilgi için Öğrenci İşlerine başvurabilirsiniz.

Not: Özel Koşullarla ilgili ayrıntılı bilgi için ÖSYM Ek Yerleştirme Kılavuzunun 106. sayfasından itibaren yer alan özel koşullar başlığını inceleyebilirsiniz.

Bölümlerimizle ilgili özel koşullar : (Bk. 734. Bk. 86. Bk. 21. Bk. 17. Bk. 3. Bk. 1. Bk. 121.)

Bk. 734. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde eğitim-öğretim ücretlidir. 2011-2012 yılında ücret; Edebiyat Fakültesi programları için 12.960 TL, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi programları için 16.200 TL, ingilizce Hazırlık Sınıfı 14.904 TL, ıslami ılimler Fakültesi 8.640 TL, Arapça Hazırlık Sınıfı 10.000 TL'dir. Ücretlere %8 KDV dahildir. Öğrenim ücretleri 8 eşit taksitle ödenebilir. Peşin ödemelerde %6 indirim uygulanır. ÖSYS puanına göre kendi alanında Türkiye genelinde ilk 1000 içinde yer alıp Üniversitemizin bölümlerini tercih ederek kesin kayıt yaptıran öğrencilere öğrenim ücretinde %100 (tam) indirim uygulanacaktır. Ortaöğretimde okul birincisi olup Üniversitemizin bölümlerini tercih ederek kesin kayıt yaptıranlar arasından yerleşme puanı en yüksek ÖSYS puanlı iki öğrenciye öğrenim ücretinde %100 (tam) indirim uygulanacaktır. Ücretli öğrenci olup Üniversitemizin bölümlerini ilk tercih olarak seçerek kesin kayıt yaptıranlar arasında en yüksek ÖSYS puanlı öğrenciye %50 öğrenim ücreti indirimi uygulanacaktır. Ücretli öğrenci olup Üniversitemizin bölümlerini ikinci tercih olarak seçip kayıt yaptıranlar arasında en yüksek ÖSYS puanlı öğrenciye %30 öğrenim ücreti indirimi indirimi uygulanacaktır. Ücretli öğrenci olup Üniversitemizin bölümlerini üçüncü tercih olarak seçip kesin kayıt yaptıranlar arasında en yüksek ÖSYS puanlı öğrenciye %20 öğrenim ücreti uygulanacaktır. Bölümlerimizden herhangi birini 1. sırada tercih ederek kazanıp %50 öğrenim ücreti indirimini hak edemeyen ve ÖSYS puanı, 2. sırada tercih yapan öğrencinin puanından yüksek olan öğrencilere %15 öğrenim ücreti indirimi uygulanacaktır. Bölümlerimizden herhangi birini 2. sırada tercih ederek kazanıp %30 öğrenim ücreti indirimini hak edemeyen ve ÖSYS puanı, 3. sırada tercih yapan öğrencinin puanından yüksek olan öğrencilere %10 öğrenim ücreti indirimi uygulanacaktır. Üniversitemiz bölümlerini kazanan kardeşlerden her birine %10 öğrenim ücreti indirimi uygulanacaktır. Kardeşi başka bir vakıf üniversitesinde ücretli okuyan öğrencilere %5 öğrenim ücreti indirimi uygulanır. Üniversitemiz bölümlerini kazanan öğrencilerden şehit, gazi, asker ve emniyet mensubu çocuklarına öksüz ve yetim olan öğrencilere ve velisi emekli olan öğrencilere %5 öğrenim ücreti indirimi uygulanır.

Bk. 86. Bu programdaki öğretim dili en az %30 ingilizce'dir.

Bk. 21. Bir yıl süreli zorunlu ingilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ingilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. ingilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ingilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar (Ayrıntılı bilgi için üniversiteye başvurunuz.).

Bk. 17. Bu programın hazırlık sınıfında başarısızlık nedeniyle kaydı silinen öğrenciler, aynı adı taşıyan ve öğretim dili Türkçe olan programlara Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun belirlediği kurallara göre ÖSYM'ce yerleştirilebilirler.

Bk. 3. Zorunlu hazırlık sınıfı dahil olmak üzere verilecek olan burslarda, Tam Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %50 Burslu: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 Burslu: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan bölümünü ödeyecektir (ısteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç.).

Bk. 1.  Bir mesleğe yönelik program uygulayan lise veya dengi meslek okulu çıkışlı adayların bu programla ilgili tercihlerini belirtmeden önce Tablo-6'yı dikkatle incelemeleri gerekir.

Bk. 121. Bir yıl süreli zorunlu Arapça Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. Arapça yeterlik sınavını başaranlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar.

. . .